Příběh La mia stazione

V roce 2009 jsme pro své zákazníky otevřeli první pobočku Pizza La mia stazione v Olomouci. Od té doby jsme se rozrostli celkem na 7 poboček po celé České republice (např. v Brně, Olomouci, Hradci Králové nebo Plzni). Stále pečeme výbornou pizzu a nabídku jsme navíc obohatili například o polévky, sendviče a hot dogy.

Vybíráme velmi pečlivě své klíčové dodavatele a vsadili jsme na kvalitní , denně čerstvé suroviny. Velmi rychle jsme také zareagovali na poptávku po možnosti objednávání pizzy po telefonu, tak, aby si zákazník mohl pizzu přijít pouze vyzvednout na pobočku a vyhnul se čekání ve frontě.

Pizza La mia stazione je zárukou, že zákazník dostane skvělou, bohatě obloženou pizzu, pro kterou se bude rád znovu vracet.

 

Ještě něco z historie pizzy….

Pizza je velmi oblíbený pokrm původem z Itálie. Skládá se z těstovitého základu většinou kruhového tvaru a mnoha dalších ingrediencí (záleží na druhu pizzy – může to být sýr, rajský protlak, olivy, sardinky, žampiony, cibule, salám, ančovičky a mnoho dalších).

Předchůdce dnešní pizzy připravovali již starověcí Egypťané v podobě jednoduchých, plochých koláčů. Od nich je časem převzali Římané. Název pizza je odvozen ze slova picea, které pochází z neapolského dialektu italštiny. Označovaly se jím pečené placky z kynutého těsta, na které se kladly další ingredience. Již na konci 17. století vznikaly první pizzerie. V 18. století se začalo s přidáváním rajčat a tím vlastně vznikla pizza v podobě, jak ji dnes známe.

Jedna z nejznámějších pizz Margherita se zrodila v Neapoli v roce 1889. Nedlouho předtím sjednocená Itálie chtěla uctít královnu Margheritu, která ji navštívila, a tak místní kuchtík vymyslel pizzu v italských národních barvách: červené (rajče), zelené (bazalka) a bílé (sýr).

 

Výrobní postup

Základ pizzy se nazývá korpus a vyrábí se z těsta tvořeného silnou moukou (tj. moukou s vysokým obsahem proteinů), vodou, solí a kvasnicemi. Korpus bývá většinou neochucený, ale může být také dochucen česnekem, bylinkami nebo dokonce plněný sýrem. Těsto by mělo být u pravé neapolské pizzy velmi tenké a formované ručně (vyhazováním do vzduchu), i když např. pizza chicagského stylu v Americe má naopak tlustý korpus.

Pizza se většinou peče v kamenné peci (často položená přímo na cihly) nad zdrojem horka. Pece mohou být vytápěné dřevem nebo uhlím, častěji jsou to však elektrické nebo plynové pece. Pravá neapolská pizza musí být křupavá, křehká a voňavá.

Vážený uživateli, tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s jejich použitím souhlasíte. Více informací o cookies. Rozumím